Mitä urheiluhieronta oikeasti on?

Kuulen todella usein, että ihmiset ovat käyneet ”urheiluhieronnassa”, että se on kovaa hierontaa ja se sattuu. Tässä vähän selitän mielipiteitäni ja käsityksiä mitä se oikeasti on ja eroavaisuuksia klassiseen hierontaan verrattaessa.

Pohjustan sanomalla, että urheiluhierojaksi EI kouluttauduta. On toki urheiluhierontakursseja, jonka itsekin olen suorittanut Koulutetun hierojan ammattitutkinnon lisäksi, mutta se ei anna kovin kattavaa pohjaa yksistään. Urheiluhieroja nimike ei ole nimikesuojattu, kuten Koulutettu hieroja (tarkoittaa, että kuka tahansa poppamies voi kutsua itseään urheiluhierojaksi omatunnon mukaan). Urheiluhierojien kohdalla jos ei lue Koulutettu hieroja, niin suosittelen ensin tarkastamaan löytyykö henkilö sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekistereiden julkisesta tietopalvelusta Terhikistä, jolloin näkee onko hän itseoppinut/urheiluhierontakurssin käynyt vai Koulutettu hieroja. https://julkiterhikki.valvira.fi/

Suurin ero urheiluhierojan ja ns. klassisen hierojan välillä on se, että hyvän urheiluhierojan pitäisi ymmärtää paremmin urheilijan arkea (harjoitus-/kilpailukausia, lepopäiviä, palautumista, henkistä/fyysistä rasitusta). Urheiluhierojan tärkeimmät tehtävät ovat parantaa urheilijan palautumista (Palauttavat hieronnat ovat mitä suurimmassa määrin kevyitä hierontoja), pitää optimissa kunnossa harjoituksia/suorituksia/otteluja silmälläpitäin ja ehkäistä urheilijan vammoja sekä mahdollisissa vammoissa olla kuntoutuksessa mukana.

Urheiluhieronnassa ja klassisessa hieronnassa ei käytännössä ole mitään eroavaisuuksia normaalihieronnassa. Urheiluhieronta on mediaseksikästä ja sitä käytetään markkinoinnin apuna todella paljon ja sille on tullut sen kautta vääristynyt kuva. Se, että hinnoitellaan erikseen urheiluhieronta ja klassinen hieronta on mielestäni törkeää. Hyvä hieroja soveltaa otteitaan ja hierontaa jokaisen ihmisen kohdalla hänen sen hetkisen tarpeensa mukaan oli sitten ammattiurheilija tai duunari.

  1. Myytti: Urheiluhieronta on kovempaa hierontaa kuin klassinen hieronta
  2. Myytti: Urheiluhieronnasta pitäisi/kannattaa maksaa enemmän / Urheiluhieronta on arvokkaampaa kuin normaali hieronta
  3. Myytti: Urheiluhieroja on kouluttautuneempi kuin Koulutettu Hieroja (mahdollista jos on käynyt Koulutetun hierojan ammattitutkinnon)

Koulutettu hieroja/Urheiluhieroja Lauri Lihasenergiasta 🙂Kategoriat:Yleinen

Avainsanat:

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: